Satanistul ecologic

Cântaţi cu toţii de bucurie căci se apropie praznicul mamei Gaia. Clopotele catedralelor contemporane bat în anticiparea momentului. Ecologiştii ortodocşi, marxiştii şi pacifiştii puritani se pregătesc laolaltă să serbeze în ziua de 22 Aprilie momentul apoplexic al lumii noi şi verzi printr-un gest simbolic de mare încărcătură: oprirea oricărui bec din ograda oricărui om într-un soi de omagiu adus măreţei entităţi numite Terra, pe care cu atâta gratuitate o exploatăm noi, oamenii. Şi cum să nu izbutim în demersul acesta atunci când pedagogi ne sunt guvernele şi instituţiile globale?

Înapoi la origini! Acest succint şi esenţial crez al mişcărilor verzi este totuşi nesincer prin maniera trunchiată de a prezenta înţelegerea lor asupra acestei „origini”. Pentru că în ceea ce îi priveşte, originea ideală a lumii pentru ei este aceea a neanderthalilor proaspăt ieşiţi din iarna glaciară, privaţi de orice tehnologie nocivă şi de pericolul antropizării mediului. Viaţa de peşteră este preferabilă pentru că nu impune necesităţile sedentarismului tipic societăţilor agrare. Indoor plumbing? You’ve got to be kidding them

Ducă-s-ar pe Pustii însă, pentru că s-a dovedit recent prin scandalurile de gen Climategate şi prin articole de investigaţii că ameninţarea dezagregării mediului este sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire. Industrializarea nu mai pare atâta de neagră şi de antropofagă pe cât se pretindea anterior iar capitalismul, la umbra căruia s-au ridicat mare parte dintre furnalele aducătoare de profit din lume şi, deci, de bunăstare materială, şi-a pierdut din valoarea sa discordantă prin puterea exemplului realităţii: acolo unde piaţa economică este setată, mai mult sau mai puţin, după regulile libertăţii schimbului apare şi o ameliorare a vieţii materiale.

Aşa că pentru a contracara acest curent anticurentelectric m-am hotărât să iau lumină de ziua Pământului de la toate becurile din casă. De la becurile de la maşină. De la becurile de la lanterne. De la licuricii pe care am să îi prind şi am să îi pun în borcan, pe balcon, pentru a mă afişa ca un opresator de animale ce sunt, pentru că, nu?, aşa sunt toţi capitaliştii: defrişează păduri cu topoare făcute din bacnote de bani, omoară toate maimuţele şi păsările găsite la umbra copacilor şi mănâncă, din snobism, capriciu şi raţiuni sociale, ouăle crude abia ouate de cine ştie ce rara avis.

Să înceapă ceremonia opuşilor!

ERATĂ: Se pare că „stingerea becurilor” a trecut de ceva vreme, ceea ce urmează fiind doar festivitatea propriu-zisă a Pământului. Mulţumesc, Andra! 😀
Reclame

4 comentarii

Din categoria Schwarzmann Skinski

4 răspunsuri la „Satanistul ecologic

 1. Pingback: Satanistul ecologic | Secolul 21 ~ 21st Century

 2. Gene Hashmi este un exemplar tipic din rasa Greenpeace, oficial pasnic (…peace) si-a descoperit valente agresive la adresa celor care dezmint eco-biserica. Iata ce a declarat:

  The proper channels have failed. It’s time for mass civil disobedience to cut off the financial oxygen from denial and skepticism.

  If you’re one of those who believe that this is not just necessary but also possible, speak to us. Let’s talk about what that mass civil disobedience is going to look like.

  If you’re one of those who have spent their lives undermining progressive climate legislation, bankrolling junk science, fueling spurious debates around false solutions, and cattle-prodding democratically-elected governments into submission, then hear this:

  We know who you are. We know where you live. We know where you work.

  And we be many, but you be few.

  Sublinierea imi apartine.

  Initial, declaratiile lui Gene erau aici, dar pasnicii activisti Greenpeace au mutat pagina de blog incriminata. Gene Hashmi este directorul de comunicare al Greenpeace India, iar amenintarile sale au continuat pe Twitter:

  “I haven’t played in 7 matches, so why are all of you mofos following me? Just so you know, I’m carrying a knife.”

  Frustratul Gene, „pasnic” pentru amicii sai din Greenpeace, poate deveni periculos…

 3. Ironia cea mai interesantă e aceea că ei numesc fascist şi nazist comportamentul „negaţionist”, care până la urmă se limitează strict la o retorică diferită de a lor în timp ce atitudinea aceasta de bătăuş de cartier nu izbeşte cu nimic ochiul pasiv al observatorilor. El e doar foarte pasionat de ceea ce face şi se lasă uşor purtat de curent, ar zice bunicuţele care privesc admirativ revoluţia verde. Not at all crypto-fascistic!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s