Monstruozitatea socialismului

Socialismul este un creştinism fără Hristos, răsturnat, cu poalele către/în Sus. Iubirea aproapelui este mijlocită de organele statului în timp ce iubirea divinităţii este considerată nu doar desuetă ci chiar negativă la nivelul general al societăţii; este un lanţ care împiedică înălţarea Omului Nou. Acest mesia disproporţionat reprezentat de fiecare guvern supraponderal existent ia cu dreapta şi dă cu stânga. Nu judecaţi aceste coordonate după simbolistica scripturală, se pare că la stânga nu mai stau rătăciţii iar la dreapta răsplătiţii. Treburile sunt inversate în actualul nou mileniu.

Marele păcat al acestei situaţii este că un dialog argumentat şi cursiv în care unul dintre participanţi să fie socialist este imposibil. Argumentul este şi el privit ca o relicvă a unei perioade trecute. Postmodernul se leapădă de capacitatea sa de a raţiona, reducându-şi funcţiile la un continuu bocet care să zgândăre emoţiile ascultătorului. Arta cu desăvârşire stăpânită de aceşti vrednici cetăţeni ai republicii utopice socialiste este aceea a manipulării. Iar în absenţa raţiunii fondate pe argumente ce rămâne de manipulat este inima, eternul şi blestematul organ al rătăcirii idealiste.

Tentele mesianice ale socialismului se observă lesne şi din fetişul adepţilor lui Marx pentru ecologie. Ei nu consideră de ajuns ca numai omul să fie salvat din abisul vieţii în general şi al „inegalităţii” sociale născute de capitalism în particular în care acesta se zvârcoleşte agonizant. Tentaculele lor divine se întind către însăşi mediul natural care îl găzduieşte pe om. În fond, restaurarea pe care Mesia o va aduce, aşa cum este ea prezentată de revelaţia creştină, este a întregului Univers, nu doar a omului. „Un Cer şi un Pământ nou.” Acest materialist Hrist nu se poate dezminţii. Învăţătura sa teologică include multe versete scrise cu verde de către apostolii credinţei. Nu este de ajuns respectul pentru natură. Respectul este mult prea burghez şi trecut.  Epoca „posturilor moderne” este o epocă a exceselor în care respectul devine un soi de cenuşăreasă a tuturor sentimentelor umane. Papucii prea mici ai ateismului nu o încap aşa că este lesne de înţeles de ce nu e invitată niciodată la balurile pseudosocietăţii. Acum se cere exuberanţă, cult şi chiar religiozitate druidică la nivelul evident pop-kvltvr.

Mirajul socialismului sub diferitele lui manifestări comunisto-nazisto-fasciste s-a domolit abia după ce multe milioane de oameni au trebuit să moară pentru a-şi apăra măcar simplul drept la viaţă în cazul în care se făcea ca ei să aibă un alt cod şi o altă structură decât cea impusă de la centru. Generaţia care a gustat monstruozitatea acelui socialism manifestat în mod plenar a dispărut însă iar cei ce au urmat, respectând *nebuna* lege a firii, simt nevoia să se ardă ei înşişi cu focul ca să poată spune ferm că flacăra pusă pe pielea goală nu face decât rău.

Chiar este nevoie de un cataclism pentru ca oamenii să realizeze, măcar pentru încă vreo două decenii, inepţia socialsimului?

Post inspirat de *nebunescul* asalt al gherilelor guevariste pe blogul patrupedbun.

Reclame

5 comentarii

Din categoria Schwarzmann Skinski

5 răspunsuri la „Monstruozitatea socialismului

  1. foarte frumos. si adevarat

  2. emma

    iata ca am venit asa cum am promis 🙂 si te-am pus si la loc de onoare pi gughel redar 😆 deci, te citesc . tu sa scrii in continuare 😀

  3. La „communauté” est enchantée de vous revoir, mademoiselle Emma!

  4. Grădinariu

    Teoreticienii socialismului au trăit şi-au înflorit într-o cultură creştină, ceea ce sugerează că Biserica ştia ea ce ştia când condamna ereziile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s