8 Martie

În România astăzi se serbează ziua mamei. Frumoasă distincţie comparativ cu celelalte ţări Occidentale, aşa-i? Pentru că trebuie să fii mamă pentru a fi femeie în adevăratul sens al cuvântului. Aspect care din păcate tinde să fie din ce în ce mai ignorat de marea parte a oamenilor. Urmarea păcătoasă a acestei gândiri este că societatea noastră trimite tot mai mulţi oameni într-o infinită peregrinare prin coridoarele frustrante ale unei vârste adolescentine eterne. Burlaci la 50 de ani, nefericiţi şi frământaţi în duh, nerealizaţi din punct de vedere profesional care aşteaptă cu nerăbdare momentul instalării amneziei pentru a putea uita cu desăvârşire mizeria cu care s-au sufocat de-a lungul întregii lor vieţi. Realitatea cotidiană în care mama şi tatăl primesc locuri insignifiante, de ordin terţiar, în obscuritatea din fundalul imaginii sociale, când conturul lor slăbeşte şi este acoperit de culorile stridente a prea multor altor entităţi aparent importante – ei bine atunci acea realitate este condamnată la moarte.

Până una alta însă, o viaţă desăvârşită le doresc tuturor mamelor! Cu mult respect, Schwarzmann, fiul Evei.

Reclame

7 comentarii

Din categoria Schwarzmann Skinski

7 răspunsuri la „8 Martie

 1. emma

  nu spune nietzsche cam asa : der mensch ist dazu bestimmt, entweder vater oder mutter zu sein, in irgendwelchem sinne ?

  incerc o traducere : nu este omul predestinat sa fie mama sau tata intr-un anume sens ?

  femeile sunt femei chiar daca nu au copii asa cum barbatii vor fi barbati chiar daca nu isi vor face o „donatie genetica” . important este sa ne simtim responsabili pentru copii . nu sa-i zvarlim in lume si in razboaie ( sau sa explodeze pentru anume iluzorice ideale ) !

  sunt dezamagita de tine cat nu pot sa cuprind in cuvinte . sper ca cea care te va fericii sa fie o femeie adevarata chiar si atunci cand iti va aduce pe lume plodu-ti ( fara sa faci presiune asupra ei ) !

 2. emma

  a, si sunt unii profesori de franceza , litere, literaturi litierice si religii „ango” care si-l pun pe nietzsche „also sprach zarathustra” pe blog drept obiect de prestij si habar-n-au ca nietzsche avea cele „10 porunci a spiritului liber” …iar una dintre ele suna asa :

  „du sollst dich keine zeremonie der kirche unterweferfen”

  „du sollst die welt gegen dich und dich gegen die welt gewähren lassen ”

  1. sa nu te supui niciunei ceremonii bisericesti
  2.sa lasi luma impotriva ta si tu impotriva si a ta impotrivire sa serveasca lumii .

  ce sa mai zic !

  vorba lui henry miller :

  cine pe nietzesche nu-l cunoaste traieste degeaba caci asa cum spune stefan zweig el este pedagogul libertatii !

 3. emma

  a, ar mai fi ceva … este de prisos ca „amicii” care se cameleonizeza sa tot copieze cele spuse de mine . zau asa .e absolut schizofrenic . cand spun ca citesc „fustel de coulanges” … sau orice , ce scriu , oriunde , pe orice blog , este absurd si bolnavicios sa se „asimileze prin metoda de indutie in eroare” . super jenant ! lipsa de originalitate . de inteligenta . de perspicacitate . dar ma rog . cum poti astepta o anume atitudine moral-etica, intelectuala vorba -vine daca nu poti mai mult ! amen !

 4. emma

  argh… da sigur ca functioneaza cu proxi(sever) . sau cu cartela de vodafone a „neinfectatului de comunism” ( de prin locurile muntoase thor-hiene ) clujenii sunt deja cunoscuti . oradenii intr-o oarecare masura .piatra-neamtz … ma rog …dar „certesti-vaslui” ???? na ja … de peste un an de zile „vanatoare „???? nu este obositor ????

 5. emma

  si am uitat … tara iranului – elenele palestineze – iliesciene . ma rog . tulai duoamne . nu aveti in romania ca si la noi in germania verfassungs-schutz????

  paaa

 6. Emma, afirmaţia aia pe care o făcusem şi care a produs respectiva dezamăgire probabil că ai înţeles-o în mod greşit sau ţi s-a părut negativă când de fapt nu era aşa. Nu e ca şi când din maimuţă semiumană s-ar metamorfoza în om. Sunt adorabile toate fiicele Evei chiar şi înainte să aibă la rândul lor fiice şi fii, vrednice de toată iubirea noastră neîndemânatică, aşa de neînţelese şi misterioase cum ar fi ele. Doar că mi se pare cumva că prin însuşi gestul naşterii, se trece cumva într-o altă dimensiune. Există o comuniune aparte cu … plodul. Care rezultă din faptul că acolo, în ele, apare viaţă din viaţă. Mi se pare înălţător. Şi cred că e un privilegiu. Iar durerile… dacă s-ar putea telepatic, le-aş lua eu.

 7. Dată fiind respingerea noastră faţă de tot ce e brutal, aştept ziua în care mamele, selectiv, vor prefera să nască fiice sau să nu nască deloc. Ce fericire va fi pe fiii celor din afara moravurilor acestei societăţi angelice!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s